Tåg, iPhone, suddigt, jag

fredag 21 september 2012

Vetemjöls- och mjölkfri chokladsockerkaka (tårtbotten)

Tyvärr är det ägg i denna, men resten är urtaget. Och den smakar underbart! :D kan ätas direkt som sockerkaka, eller delas på två och användas som tårtbottnar.

6 ägg
2,5 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper eller smöra väl!

Vispa ägg och socker MYCKET pösigt.
Blanda sedan ihop potatismjölet, vaniljsockret och bakpulver. SIKTA därefter kakaon över de ihopblandade torrvarorna. Detta är mycket viktigt då kakao kan klumpa sig, och det blir inte bra i kakan.
Rör sedan ihop den siktade kakaon med torrvarorna och efter detta så rör ner dem i äggvispet.
Bred ut smeten i långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 15 min, kolla gärna av redan efter 11-12 min.
Ta ut, låt svalna och tada - en supermumsig efterrätt utan vetemjöl och mjölk :).

Som vanligt kommer inte fotona i ordning. Det är bild nr 3,4,1,2 som gäller ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar